jueves, 8 de septiembre de 2011

TORTIÑAS DE BACALLAU

TORTIÑAS DE BACALLAO

AINDA ME PARECE QUE ME VEN O ARRECENDO DESTAS TORTIÑAS DE BACALLAO QUE FACIA A MIÑA AVOA CARMEN NA SUA CASIÑA DO BICO DO SEIXO, E SEI QUE NUNCA VOU PROBAR NINGUNHA COMO AQUELAS … POR ALGO SEMPRE DIN … LA COCINA DE LA ABUELA…




INGREDIENTES

1 kilo de bacalao
1 cebola
4 dentes de allos
pirixel
Un vaso de auga
Aceite de oliva
Una culleriña de pimentón
3 ovos
1 sobre de levadura royal
200gr. De fariña


PREPARACIÓN

O dia antes poñemolo bacalao a desalar. Debe de estar polo menos 24 horas e cambiandolle a auga polo menos 3 ou catro veces, debe estar edntro da neveira  horas, quitamoslle a pel e as espiñas , tamen podese utilizar bacalao desalgado ou migas de bacalao.
Nunha pota botamos un vasiño de auga e añadimoslle a cebola e o allo picados finiños, un chorriño de aceite de oliva e o pimenton deixando cocer todo sobre 5 ou 6 minutos .

Fora do lume agrgamoslle o bacalao xa desmenuzado, o pirixel picado, os ovos xa batidos e metemoslle o sobre da levadura xunto coa fariña e mezclamos todo ata que quede una masa espesiña e esponxosa, logo poñemos unha sarten con aceite ben quente  e coa axuda dunha culler
Vamos botando a masa a fretir como si fosen buñuelos .
E ahí tedelo prato

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Datos personales

Mi foto
O BARQUEIRO, A CORUÑA, Spain
POR QUE UN PUEBLO SE DEBE A SU HISTORIA Y A SUS GENTES