jueves, 5 de enero de 2012

ROSCÓN DE REIS

Roscón de Reis.-
Ingredientes: fariña, manteiga, sucre, leite, levadura prensada, ovos, sal, auga de azahar e frutas confitadas.

Preparación: colócase fariña tamizada, leite, levadura prensada e sal nun cuenco onde se elabora manualmente unha masa que logo se traslada a outro recipiente redondo que se cubre con papel de aluminio e se introduce no forno a 40 ó 50º durante hora e media, aproximadamente. Coa fariña tamizada restante más o sucre, a manteiga branda, a auga de azahar e os ovos faise outra masa que se debe traballar ata conseguir que quede fina e correosa, e que se mesturará coa masa de levadura que estivera no forno. A masa resultante ponse nun recipiente grande que se vuelve a cubrir con papel de aluminio e se introduce no forno a 40º durante outra hora, xa que o volumen do doce deberá aumenta-lo dobre, pero evitando que a masa se cuartee por efectos da calor. Posteriormente, na bola de masa faise un burato central dándolle unha forma tradicional de anel e incrustando o “regalo-sorpresa”, para logo pinta-la superficie con ovo batido. Finalmente colócase sucre groso en catro puntos con améndoas trituradas e distintas froitas confitadas como adorno, e se deixa repousar media hora nun lugar templado mentras se prequenta o forno a 200º durante 10 minutos para logo introducir nel a bandexa co roscón durante quince minutos en que se baixa a temperatura a 175º e se fornea durante outros 15 minutos. Cando o roscón suba no forno, nos últimos minutos, e para evitar que se queime, pódese cubrir con papel de aluminio.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Datos personales

Mi foto
O BARQUEIRO, A CORUÑA, Spain
POR QUE UN PUEBLO SE DEBE A SU HISTORIA Y A SUS GENTES